Steungroepen voor KankerpatiŽnten

Steungroepen voor KankerpatiŽnten

 
U bent hier: Het Hart >> Steungroepen voor KankerpatiŽnten

Steungroepen voor KankerpatiŽnten

Een studie aan de universiteit van Stanford onder vrouwen met een uitgezaaide borstkanker toonde aan dat deelname aan een steungroep voor kankerpatiŽnten de kwaliteit van hun leven verbeterde en de lengte van hun levens verdubbelde. Ik begon aan onze kerk een groep te bezoeken voor kankerpatiŽnten die allemaal nog behandeld werden. Er zijn vele soorten steungroepen voor kankerpatiŽnten en ik probeerde er verschillende voordat ik er een had gevonden waar ik me thuisvoelde. Deze groep heeft me geholpen om in te zien dat een volledige genezing naast een lichamelijke genezing ook uit een geestelijke en emotionele genezing bestaat. Terwijl we onze verhalen over kanker met anderen delen putten we kracht en hoop uit elkaar, uit de Bijbel en uit gebeden voor elkaar. Het mag misschien wel vreemd lijken, maar dit was ťťn van de meest vreugdevolle groepen waar ik ooit bij betrokken ben geweest.

Steungroepen voor KankerpatiŽnten -- InspiratieÖ

Vandaag was de laatste bijeenkomst van onze Bijbelstudiegroepen. We begonnen met een feestelijke brunch, waarvoor we allemaal iets hadden meegebracht, waarna we met elkaar in gesprek gingen. Ik had een kort praatje voorbereid, maar de Heilige Geest vertelde me om in plaats daarvan alleen te luisteren. Verschillende vrouwen uit mijn groep spraken. Dana stond op en deelde met ons hoe God haar in de perfecte groep had geplaatst. Ze had in de herfst van het afgelopen jaar met baarmoederhalskanker te maken gehad en we hadden haar door een moeilijke tijd heen weten te helpen. Ze vertelde vervolgens aan alle aanwezigen wat voor een inspiratiebron ik voor haar was geweest en dat men mij gekozen had tot de meest inspirerende deelneemster aan de studiegroepen. Ze vroeg toen of ik wilde opstaan en iedereen klapte. Tranen rolden langs mijn wangen - en ik ben juist degene die zelden huilt. Wat een lief geschenk van liefde en bevestiging van de Heer en van mijn vrienden in de studiegroep.

Steungroepen voor KankerpatiŽnten -- TijdÖ

U weet niet eens hoe uw leven er morgen uitziet. U bent immers maar damp, die heel even verschijnt en dan al verdwijnt (Jakobus 4:14).

Raak niet al te gesteld op je plannen voor morgen. Vergeet niet dat de tijd zich in de handen van God bevindt en dat elke dag een geschenk van Hem is. Op een dag zal God ons oproepen om bij Hem te zijn, dus maak er het beste van vandaag, en hou de eeuwigheid in je achterhoofd.

Ik dank God omdat Hij me heeft toegestaan om een geestelijk hoofd voor onze familie te zijn. Ook al zie ik mezelf amper als een goed voorbeeld van het Christelijke leven, toch ben ik blij dat anderen Christus in mij zien doordat de Heilige Geest in mij huist. Ik leef er voor om mijn geestelijke wedloop met vreugde te volbrengen en om God's taak voor mij te voltooien door mijn naasten tot de Heer te brengen.

Naast de steungroepen voor kankerpatiŽnten heeft de kanker me ook geleerd om andere hulpmiddelen in mijn genezingsproces aan te wenden, zoals ontspanning en visualisatie. Mijn favoriete ontspanningsmethode bestond uit een dagelijks heet bad met aromatische kaarsen. Mijn favoriete moment om visualisatie te gebruiken was tijdens de bestralingen. In tegenstelling tot chemotherapie, waarbij je kunt lezen, TV kijken, naar cassettes luisteren, slapen of met anderen praten, is de bestraling een eenzame en enigszins beangstigende ervaring, waarin je niet in staat bent om te bewegen of te slapen. Tijdens mijn dagelijkse bestralingsbehandelingen stelde ik mij voor hoe de Zeven Dwergen met hun houwelen op en neer over mijn ruggegraat liepen, terwijl ze de kanker er uit hakten en de gaten met hun schoppen vulden. En ze zongen: ďHi ho, hi ho, we gaan weer aan het werk!Ē De MRI scans waren een soortgelijke ervaring, maar zonder de hamerende rŲntgenstralen. Mijn artsen gebruikten de MRI om de locatie en de grootte van de aangetaste gebieden te bepalen. Ik doorstond deze lange sessies in die claustrofobische buis door me voor te stellen hoe Jezus naast me lag en mijn hand vasthield.

Notitie van JezusÖ

Ik zal je in perfecte vrede houden.
Je geest richt zich op Mij,
omdat je op Mij vertrouwt.
Vertrouw voor altijd op Mij;
want in Mij kun je eeuwige kracht vinden.

Hij is NabijÖ

Het Woord van God is erg dichtbij Ė in mijn mond en in mijn hart wanneer ik over de Bijbel nadenk. Eenieder die met zijn diepste hart en met heel zijn ziel naar God op zoek gaat, zal Hem werkelijk vinden.

Wacht in vertrouwen op de HEER
met een dapper, standvastig gemoed;
wacht in vertrouwen op de HEER.
(Psalm 27:14)

Hij is HierÖ

Jezus kan onze zwakheden voelen omdat Hij een man was, zodat we stoutmoedig naar Zijn troon kunnen komen en zo genade en erbarmen kunnen vinden wanneer we die nodig hebben. Jezus, ik dank U omdat U er voor me bent - omdat U om mij geeft.

Lees Verder


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Levensproblemen

Mijn Doel in het Leven
Golven van BeÔnvloeding
Behandelopties voor Borstkanker
Volledige Overgave aan God
Vreugde van de Heer
Overlevende van Borstkanker
Godís Plan voor mijn Kanker
Contemplaties van een Zoon
Terugkeer van Borstkanker
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Steungroepen voor KankerpatiŽnten to My Google!
Add Steungroepen voor KankerpatiŽnten to My Yahoo!
XML Feed: Steungroepen voor KankerpatiŽnten


Het Hart Thuispagina | Over Ons | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutHeart.org, Alle Rechten Voorbehouden.