Alles Over Het Hart Mooi geweven hart - Alles Over Het Hart Banier

De zegens van kanker


De zegens van kanker

Ik begon mij te concentreren op de zegens van mijn kanker. Tijdens de chemotherapie brachten mijn vrienden mij beurtelings 'mijn avondeten. Ze vroegen me zelfs wat ik graag zou willen eten, dus wanneer ik bijvoorbeeld zweren in mijn mond had, dan brachten zij me aardappelpuree met jus, of kippensoep, met vla of appelmoes als toetje. Mijn gezin was ook ontzettend behulpzaam. Mijn man vergezelde mij naar elk artsenbezoek en het hielp zeker dat er altijd een extra stel oren aanwezig was, zodat we zeker wisten dat we alle informatie correct in ons opnamen. Hij vergezelde me ook naar alle scans en de meeste van mijn chemokuren, en bovendien nam hij bijna alle huishoudelijke karweitjes van me over. Mijn zoon en zijn gezin waren mijn helden; onophoudelijk gaven ze mij kracht en hoop voor de toekomst. Hun positieve houding hielp mij om optimistisch te blijven en dat is belangrijk in je genezingsproces. Tientallen recente studies hebben aangetoond dat optimisme het immuunsysteem enorm kan versterken. Een studie aan UCLA toonde aan dat optimisten meer ziekte-bestrijdende cellen in hun lichaam hebben dan pessimisten.

Een echte zegen...

Vandaag was mijn 60e verjaardag! Ik kan niet geloven dat ik 60 ben geworden! Ik voel me niet oud. Maar ik voel me door U gezegend omdat ik nog leef. Ik weet dat mijn dagen geteld zijn en dat U de enige bent die weet hoeveel dagen mij nog hier op deze aarde resten. Ik ben zo dankbaar dat U ervoor gekozen hebt om mij zo lang te laten leven, zodat ik mijn kleinkinderen mocht leren kennen, mocht zien hoe de liefde van mijn zoon en schoondochter voor U groeit, mijn memoires mocht voltooien en anderen met mijn kanker mocht dienen. Ik ben ook zo dankbaar dat U mij hebt toegestaan om er voor Bob te zijn, zodat mijn naam niet werd bijgeschreven op de lange lijst van tragedies zijn leven.

Een echte heerschappij...

Nu ik het einde van mijn leven zie naderen, neemt God een steeds grotere plaats in mijn leven in. De enige spijt die ik heb is dat ik Hem in het verleden niet méér in mijn leven heb laten heersen. Maar Hij kan alles tot een goed einde brengen en ik kan zien dat Hij dit doet met de dagen die Hij mij nog zal geven.

Een echte schoonheid...

De schoonheid van jeugd is lichamelijk.
De schoonheid van ouderdom is geestelijk.

Een echt leven...

Het is beter om leven aan je jaren toe te voegen
dan om jaren aan je leven toe te voegen.


Lees verder



WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen





Hoe kan ik God kennen?




Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutHeart.org, Alle rechten voorbehouden