Alles Over Het Hart Mooi geweven hart - Alles Over Het Hart Banier

Terugkeer van de borstkanker


Terugkeer van de borstkanker

Hier volgt het verhaal over de terugkeer van mijn borstkanker... Halverwege de mijlpaal waarop ik vijf jaar kankervrij zou zijn (die volgens de experts aangeeft dat je genezen bent), veranderde het schooldistrict waar ik voor werkte van zorgverzekeraar. Hierdoor moest ik ineens andere artsen gaan bezoeken. Ik besloot om deze gelegenheid aan te grijpen om voor mijn behandeling naar het Hoag Kanker Centrum te gaan. Tijdens mijn laatste bezoek aan mijn eerste oncoloog vertelde hij me dat alles er goed uitzag. Hij dacht dat het met mij wel allemaal in orde zou komen, maar dat ik over zes maanden voor de zekerheid gewoon toch maar even naar mijn nieuwe oncoloog moest gaan voor een controle.

Vier maanden later, tijdens mijn jaarlijkse controle bij de huisarts, keek mijn nieuwe huisarts naar mijn oude testresultaten. Hij vroeg me: "Wat zei je oncoloog over je laatste kanker markeerders in je bloedonderzoek?” Ik antwoordde dat hij me had verteld dat alles er goed uitzag. Maar mijn nieuwe arts vertelde me dat de markeerwaarde feitelijk verhoogd was en dat ik dit bloedonderzoek op zijn minst nog eens opnieuw moest laten uitvoeren om een eventueel vals positief resultaat uit te sluiten. Binnen twee dagen werd er een afspraak voor me geregeld bij mijn nieuwe oncoloog. De CEA kankermarkeerder-proef meet de eiwitten die door de kankercellen in de borst worden afgegeven. Een lezing van drie is normaal. De waarde die men vier maanden geleden had gemeten was 45 en bleek nu 125 te zijn. Een biopsie en enkele scans toonden dat de borstkanker zich via mijn lymfesysteem naar mijn ruggengraat had verspreid. Mijn rug was nu over de hele lengte aangetast.

Iemand vroeg me ooit of ik wel eens kwaad werd tijdens mijn strijd tegen kanker. Jazeker, ik was zeker boos op mijn eerste oncoloog. Ik belde hem meteen nadat ik vernam dat die eerste test een verhoogde waarde had, maar hij bleek op vakantie te zijn. Hij belde mij om 9 uur 's avonds op Halloween terug, wat ik wel erg toepasselijk vond. Hij zei dat hij zijn personeel had opgedragen om mij te bellen en een tweede bloedonderzoek te laten uitvoeren, maar dat ze mijn gegevens per ongeluk weer terug in de lade hadden gestopt. Hij had oprecht spijt van wat er gebeurd was en hij drukte zijn bezorgdheid uit over de omvang van de uitzaaiing. Hij belde me later nog eens om naar de resultaten van mijn nieuwe onderzoek te informeren, maar anderhalve maand later werd zijn oncologische afdeling gesloten en kon ik dus geen contact meer met hem opnemen. De lessen die ik van de terugkeer van mijn borstkanker had geleerd waren: vraag altijd om een kopie van al je bloedonderzoeken, stel veel meer vragen en speel zelf een actievere rol in je eigen gezondheidszorg.

Vergeef me...

Vergeef me, Heer, omdat ik mijn eerste liefde heb verlaten: U. Ik vond U zo vanzelfsprekend, omdat ik wist dat U er altijd voor me bent. Ik denk dat ik gewoon in de war en boos ben over mijn strijd tegen kanker. Verlaat mij niet. Ik heb U naast mij nodig om me vast te houden wanneer ik struikel.

Heer God, U hebt medelijden en bent genadig,
geduldig, vol liefde en trouw.
(Psalm 86:15)

Vul mij...

Nou, hier ben ik weer Heer. Verwijder alstublieft mijn boosheid, mijn wrok en mijn gevoelens van hulpeloosheid over deze terugkeer van mijn kanker. Vergeef me alstublieft mijn boosheid over deze hele toestand. Help me. Kom in mijn hart en vul me met Uw Heilige Geest.


Lees verderWAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutHeart.org, Alle rechten voorbehouden